Ianculescul Blog, Ianculescu Cristian Ianculescu Cristian: Caini vagabonzi
duminică, 14 iunie 2009

Caini vagabonzi

In Bucuresti, dar si in alte mari orase ale tarii, cainii fara stapan sunt iarasi o prezenta obisnuita la fiecare colt de strada. Dupa o campanie care ne-a facut de rasul lumii, dupa scandaluri legate de adaposturile pentru animale si fundatiile pentru protectia acestora, maidanezii au reaparut si numarul lor este in continua crestere.
Desi numarul solicitarilor primite la Ecarisaj a crescut vertiginos, se gasesc destui care sar in ajutorul cainilor fara stapan, dar nu-si asuma responsabilitatea pentru acestia.Campania de adunare a cainilor maidanezi demarata de Traian Basescu reusea in 2001 sa elibereze Bucurestiul de 47.916 de caini fara stapan.La cativa ani, lucrurile au revenit la normal, cifra persoanelor muscate crescand de la o zi la alta, iar zone intregi au devenit inaccesibile din cauza comunitarilor.
Culmea ironiei este ca majoritatea cainilor vagabonzi sunt cu acte in regula, tatuati, unii s-au plimbat de cateva ori cu masina hingherilor si, in lipsa unei legislatii adecvate, se intorc pe strazi adoptati de asociatii, fundatii pentru protectia animalelor sau persoane fizice.
Publicat de Ianculescu Cristian la 18:25 |  

3 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)