Ianculescul Blog, Ianculescu Cristian Ianculescu Cristian: decembrie 2010
marți, 28 decembrie 2010

Revelion 2011 Craiova

Deoarece anul acesta este criza, craiovenii care nu au bani de restaurant sunt asteptati in centru Craiovei. Mai m ulte gasiti aici : Revelion 2011
Publicat de Ianculescu Cristian la 18:58 | 0 comentarii  
Etichete:
luni, 27 decembrie 2010

Linkuri ianculescul.com

Publicat de Ianculescu Cristian la 13:49 | 0 comentarii  
Etichete:
luni, 20 decembrie 2010

Mesaje de Craciun

Deoarece este luna sarbatorilor, luna cadourilor, luna urarilor, am gasit aici: cateva mesaje de Craciun, pe care puteti sa le trimiteti cu drag persoanelor iubite.
Publicat de Ianculescu Cristian la 18:30 | 0 comentarii  
Etichete:
duminică, 19 decembrie 2010

Ianculescul.com sprijina bloggeri la inceput de drum

Ianculescul.com vine in sprijinul bloggerilor cu o Oferta de sarbatori pentru bloggeri. Este o initiativa buna, deoarece cu ajutorul lui 1 sau mai multi bloggeri poate obtine un numar de vizitatori mai mare.
Publicat de Ianculescu Cristian la 11:28 | 0 comentarii  
Etichete:
duminică, 12 decembrie 2010

Utile

Publicat de Ianculescu Cristian la 20:49 | 0 comentarii  
Etichete:
sâmbătă, 11 decembrie 2010

Legenda lui Mos Craciun

Legenda spune ca Maica Domnului, fiind cuprinsa de durerile nasterii, i-a cerut adapost lui Mos Ajun. Motivand ca este sarac, el a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic si mai bogat, Mos Craciun. Ajunsa la casa lui Craciun, Maica Domnului o gaseste acasa pe sotia acestuia, Craciuneasa si ii cere acesteia adapost. Craciuneasa nu a stat mult pe ganduri, insa stiindu-si sotul rau si necredincios, nu o primeste in casa si o trimite sa nasca in grajdul vitelor. Apoi, fara sa-i spuna sotului ei, Craciuneasa o ajuta pe Maica Domnului sa-L nasca pe Pruncul Iisus. Afland Craciun, acesta isi pedepseste sotia si ii taie mainile. Dar Maica Domnului printr-o minune o ajuta pe Craciuneasa si ii lipeste mainile la loc. Craciun, vazand aceasta minune si afland ca in grajdul sau S-a nascut Domnul Iisus, se caieste si ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel “primul crestin”.Se spune ca el s-a cait atat de mult, incat a doua zi si-a impartit intreaga avere copiilor saraci. De atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun vine cu sania trasa de reni...
Continuare aici : Legenda lui Mos Craciun
Publicat de Ianculescu Cristian la 13:48 | 0 comentarii  
Etichete:
miercuri, 8 decembrie 2010

Linkuri utile

Publicat de Ianculescu Cristian la 00:25 | 0 comentarii  
Etichete:
duminică, 5 decembrie 2010

Urari de Mos Nicolae

Mos Nicolae sa iti umple cizmulitele doar cu bucurii, noroc si succese!
***
Cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae iti urez un calduros “La Multi Ani”!
***
Pune-ti ghetutele la ferestra! Mos Nicolae e in drum spre tine!
***
Daca ai fost cuminte anul asta, Mos Nicolae sigur nu te va ocoli!
***
Mos Nicolae e pe drum. Am auzit ca ai fost cuminte si ar fi pacat sa te prinda mosu cu ghetutele nelustruite…
***
Fie ca Mosul Nicolae sa iti aduca clipele cele mai frumoase si fericite din Postul Craciunului, sa primesti cele mai frumoase cadouri si sa te bucuri alturi de cei dragi de aceste zile minunate, care anunta inceperea Sarbatorilor de Iarna.
***
Si pentru ca ai fost fata cuminte mosul o sa-ti aduca un barbat atent, dragut, asa cum iti doresti si meriti…Cu toata dragostea, Mos Nicolae !
***
Surpriza!!! Anul acesta Mos Nicolae nu ti-a adus mai nimic… doar pe mine, un suflet ratacit si singur, ce asteapta doar un semn pentru a arata ce are mai bun si cald.
***
Daca tu ai incapea intr-o ghetuta si copilasul nostru in alta ghetuta, tot ce as vrea sa primesc de Mos Nicolae, ar fi o pereche de ghetute…
***
Daca continui sa fii suparat…Mos Nicolae nu-ti aduce nimic….
Inoieste-ti sufletul tau bun..asa cum eu il stiu si traiste cateva momente de fericire si multumire …si uita -te in ghetute…ai sa gasesti un gand bun de la mine….te sarut
Sursa: Urari de Mos Nicolae
Publicat de Ianculescu Cristian la 18:47 | 0 comentarii  
Etichete:
sâmbătă, 4 decembrie 2010

Legenda lui Mos Nicolae


Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la nord de Bethlehem, a trait in secolul al IV-lea si a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei). El a fost cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru oameni, in special pentru copii.

Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti a mostenit intreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiasi.
In noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminţi, lasandu-le in ghetute, dulciuri si diverse cadouri.
Tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori lasandu-le o nuielusa.

Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata.
De altfel, povestea darurilor imparţite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.
Legenda spune ca trei surori, fete sarmane, nu se puteau casatori datorita situatie financiare dificile si de aceea tatal lor vroia sa le vanda.

Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului, Nicolae, care era episcop, a lasat noaptea, la usa casei lor, un saculet cu aur.

Situatia s-a repetat si in cazul surorii mijlocii, astfel ca, atunci cand i-a venit vremea si fetei mici, tatal s-a hotarat ca in noaptea dinaintea nuntii sa stea de paza si l-a vazut pe Sfantul Nicolae cum a urcat pe acoperisul casei si a aruncat pe horn un saculet care a cazut intr-o soseta ce era pusa la uscat.

De aici a aparut obiceiul asezarii sosetutelor sau a ghetutelor in noaptea de Mos Nicolae. Cardinalul l-a rugat pe nobil sa pastreze secretul, insa acesta nu a facut-o si de atunci fiecare sarac care primea ceva, ii multumea lui Nicolae.

Cei trei saculeti de aur facuti cadou fetelor au devenit simbolul Sfantului Nicolae, sub forma a trei bile de aur.

Sursa: Legenda lui Mos Nicolae

Publicat de Ianculescu Cristian la 11:04 | 0 comentarii  
Etichete:
Abonați-vă la: Postări (Atom)