Ianculescul Blog, Ianculescu Cristian Ianculescu Cristian: Pe mana cui ne lasam copii?
luni, 5 octombrie 2015

Pe mana cui ne lasam copii?

Scriu acest articol din dorinta de a trage un semnal de alarama, in legatura cu copii nostri. Zilele trecute mi-a trecut pe la urechi o poveste foarte trista. Un prieten din copilarie s-a casatorit cu iubita lui din liceu, o fata ciocolatie, foarte frumoasa. S-au asezat la casa lor, au muncit din greu si au caminul dorit, te poti uita cu mare admiratie la familia lor.

Timpul a trecut, au aparut pe lume doi copilasi, un baiat si o fetita. Baiatul are 4 ani, iar fata 2. Baietelul a iesit mai ciocolatiu ca mamica.

Toate bune si frumoase pana cand tinerii parinti au incercat sa il inscrie pe baietel la una din Cresele din Sectorul 4. Ei locuiesc in Bucuresti, in sectorul 4.

Au inceput sa intrebe in stanga si in dreapta despre cresele din zona in care locuiesc ei si un colec de serviciu de al prietenului meu il trimite la o cresa din sectorul 4. Ii zice, doamnele se poarta foarte bine cu cei mici, dar trebuie sa fii atent din cand in cand cu ele si iti trebuie un buget de cateva sutele de lei pe fiecare luna care trebuie sa fie alocat pentru gtadinita. Se sfatuieste cu sotia si impreuna hotarasc sa il duc la acea cresa.

Prima data se duc la cresa fara baiat. Discuta cu directoarea, ce parea la inceput o femeie de puteai sa juri ca face orice sa te ajute. Le explica la cei doi parinti ca cei mici vor avea cursuri de limba engleza ce costa cateva sute de lei lunar, ca trebuie platitat aia, aia, etc. Parinti au fost incantati de ce au auzit din gura directoarei si au plecat acasa fericiti si cu gandul ca copilul lor va fi pe maini bune si va beneficia de o educatie corespunzatoare. Va fi hranit corespunzator, va dormi, va invata engleza, poezii, etc. Totul parea desprins din basm.

Cu cateva zile inainte sa inceapa gradinita, parinti merg cu cel mic sa o cunoasca pe doamna educatoare, pe directoare, pentru a se obisnui si a trece mai usor peste socul primei zile fara parinti. Cand il vad pe baietel, doamnele incep sa strambe din nas si il cheama pe tatic la ea in birou. 

Domnul ....., a intervenit o problema, incearca sa il ia pe ocolite doamna directoare. Stiti a venit ordin de sus sa nu mai suplimentam locurile, iar cand ati venit baiatul dumneavoastra era pe locurile suplimentare, ne pare rau, dar nu este vina noastra, se scuza directoarea. Noi am trimisc o scrisoare mai departe, dar degeaba, ne-am fi dorit foarte mult sa il avem pe baietelul dumneavoastra la noi in cresa, dar nu se poate.

Cei doi parinti pleaca acasa dezamagiti si cu gandul doar la cresa pentru baiatelul lor. Supararea le trece peste doua zile cand se duc impreuna cu baiatul la o alta cresa, care nu era asa de fite, dar doamnele de acolo l-au primit cu bratele deschise.

Mai mare le-au fost mirarea cand au aflat ca la prima cresa s-au mai inscris doua fetite dupa refuzul primit de ei.

Eu cred ca mai bine s-a intamplat asa si nu l-au primit pe baiat, de cat sa il primeasca si sa se poarte urat cu el. Aveti grije mare pe mana cui va lasati copii si cautati informatii despre gradinite si scoli.


Publicat de Ianculescu Cristian la 12:47 |  
Etichete: , , , ,

0 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)