Ianculescul Blog, Ianculescu Cristian Ianculescu Cristian: Tipuri de Programe de Afiliere
marți, 6 octombrie 2009

Tipuri de Programe de Afiliere

1. PPC adica Pay-Per-Click
2. PPS adica Pay-Per-Sale
3. PPL adica Pay-Per-Lead
4. TTC adica Two-Tier-Commission


Pay-Per-Click

Pentru cine nu stie ce inseamna pay-per-click (PPC),e suficient sa arunce o privire la reclamele din coloana dreapta de pe acest blog. Asta s-ar traduce prin "plata pentru click" . Daca ai un blog/site si pe el tu afisezi un link/banner care trimite vizitatorii catre acel produs sau ce anume promoveaza link-ul/banner-ul .Pentru fiecare click primesti intre 0,01-0,02$. Pentru un asemenea program iti trebuie si un trafic bun .

Pay-Per-Sale adica "plata pentru vanzare" . Cel mai rentabil sistem de plata din punct de vedere al comisionului. Pentru fiecare vanzare la care cumparatorul a “venit” prin link-ul special al afiliatului, acesta din urma primeste un comision, care poate depasi 50% din valoarea produsului (in cazul produselor software)

Pay-per-lead
Afiliatul trimite (printr-un link special) un “potential client” (lead) site-ului la care este afiliat. Pentru ca plata sa aiba loc, clientul nu trebuie sa cumpere ceva, ci sa se inregistreze, sa completeze un formular, sa solicite un formular, sa descarce o versiune de evaluare (in cazul vendorilor software) etc .

Two-Tier-Commission
Acest tip de programe ofera posibiliatea sa castigi bani din vanzarile facute de tine dar si din cele facute de subafiliatii tai .Ce trebuie sa faci? Sa indemni vizitatorii site-ului tau sa se inscrie ca afiliati la aceste tipuri de programe, dand click pe link-ul din site-ul tau.
Unele programe ofera comisioane pentru 2 ramuri de subafiliati. Pentru cei adusi de tine dar si pentru cei adusi de afiliatii tai directi .
Cam asta ar fi...
Unul dintre cele mai cunoscute programe de afiliere este

Inspirat din 1 si 2

0 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)